Brandbeveiliging - Geenard Elektro uw betrouwbare partner in elektrotechnische installaties,...
16884
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16884,page-child,parent-pageid-16705,bridge-core-2.7.3,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Brandbeveiliging

Geenard Elektro is uw specialist in brandbeveiliging, brandpreventie en brandveiligheid. Brandveiligheidssystemen en brandbeveiligingsinstallaties voor bedrijven. Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem gericht op het detecteren van brand en het initiëren van een passende actie. Het bestaat uit een samenstel van onderdelen, waaronder rookmelders , handmelders en sirenes.

Een automatische brandmeldinstallatie laat de aanwezigen in een gebouw via optische signalen en geluidssignalen weten dat het gebouw moet worden geëvacueerd in het geval van brand of een ander noodgeval. Ook kan de installatie een alarmering verzorgen bij een externe ontvanger, zoals de brandweer, en kan ze systemen in werking stellen die de verspreiding van vuur en rook beperken of helpen voorkomen.

Het snel lokaliseren van de rookontwikkeling speelt een grote rol bij het beperken van de schade bij brand. Een professionele brandmeldinstallatie kenmerkt zich door een correcte plaatsing en bekabeling van alle componenten van een brandmeldinstallatie (detectoren, handbrandmelders, sirenes, etc. … ) Na installatie werken wij samen met een erkend keuringsorganisme teneinde een blanco keuring te bekomen. Op dit moment bent u zeker van een veilige installatie.

Typen brandbeveiliging

Een brandmeldinstallatie kan conventioneel of analoog-adresseerbaar worden uitgevoerd. Het belangrijkste verschil tussen beide systemen is de communicatie tussen de centrale en de aangesloten componenten. Bij een conventionele brandmeldinstallatie wordt een alarm herkend uit de groep aangesloten rookmelders, terwijl bij een adresseerbare installatie elke afzonderlijke rookmelder zijn eigen unieke adres heeft en zijn status doorgeeft aan de centrale. Dit heeft als voordeel dat de exacte locatie van de melder bekend is, terwijl bij een conventionele brandmeldinstallatie nader onderzoek naar de locatie van de melding noodzakelijk is.

  • Beamdetectie
  • Gasdetectie

  • Blussystemen
  • Koepelsturing

  • Draadloos
  • Geadresseerde en zijn voordelen

  • Brandcompartimenten
  • Doormelding

Wij hopen u met deze site een goed inzicht te geven in onze activiteiten alsook in onze gedrevenheid als elektrisch installateur.
Indien u voor bepaalde realisaties op zoek bent naar een partner op het vlak van elektrische installaties,
aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.